Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Заходи профілактики гострого респіраторного захворювання, спричиненого COVID-19, на підприємствах, в установах, організаціях (17/03/2020 10:46)

Для профілактики захворювань,  спричинених новим коронавірусом, слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

1. Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

2. Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому. 

3. Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення. 

4. Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

5. Під час кашлю та чхання необхідно прикривати рот і ніс паперовою хустинкою; уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.

6. Якщо людина має підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше необхідно звернутись до лікаря та повідомити йому про попередні історії подорожей.

7. Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

8. Дотримання особистої гігієни, санітарно – гігієнічних вимог у службових приміщеннях: параметрів регламентованого мікроклімату з проведенням частого провітрювання приміщень (кожні 3 години по 15 хвилин та впровадження в кінці робочого дня додаткового вологого прибирання із використанням дезінфікуючих засобів з наступним провітрюванням приміщень; проведення обробки поверхонь, місць контакту рук (ручки дверей, місця сидіння, раковини, інформаційні стійки тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції.

9. Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи зі співробітниками щодо доцільності ведення здорового способу життя для підвищення загальної опірності організму.

10. Забезпечення усіх санітарних приміщень засобами гігієни рук (мило рідке/брускове) для дотримання ними правил особистої гігієни.

11. Забезпечення наявності у загальнодоступних місцях (на інформаційних стендах, табло тощо) інформації (пам'яток) з профілактики актуальних інфекцій.

12. Створити необхідний запас мийних і дезінфекційних засобів (із розрахунку: для роботи протягом 1 місяця).

17/03/2020 10:46


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC