Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 30.06. по 06.07.2018 року (09/07/2018 12:59)

По області рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 27 тижні аналогічний рівню попереднього  тижня - на 27 тижні 2018 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 290 осіб проти 291 на 26 тижні. Показник захворюваності склав 16,4 на 100 тисяч населення, що на 13,7% нижче максимального багаторічного показника (19,0).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 95%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти – 21,9%; м'ясну продукцію – 18,6%; молочну продукцію – 19,4% рибну продукцію – 13,4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 22,3%, узаконених ринках 18,2%.

В 59,5% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

09/07/2018 12:59


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC