Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 11.03. по 17.03.2017 року (20/03/2017)

На 11  тижні 2017 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулось 218 осіб. Показник захворюваності склав 12,3 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 88,2 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 32,3%; м'ясну продукцію – 25,0 %; рибну продукцію – 12,2 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 9,8 %, узаконених ринках 23,2%.

В 66,5% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

20/03/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC