Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 13.11. – 19.11.2015 року (23/11/2015 14:02)

Захворюваність на ГКІ: на 47-му тижні показник захворюваності ГКІ нижче рівня минулого тижня на 13,2 % , зареєстровано 171 випадок ГКІ.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,0 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 32,9 %; м'ясну продукцію – 27,3 %; рибну продукцію – 14 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 25,2 %, на узаконених ринках склала 18,9 %.

У 55,9 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

23/11/2015 14:02


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC